Amanae je transformacijska telesna tehnika, ki nam preko terapevtovega dotika določenih točk na telesu omogoča, da zastala energija in potlačena čustva pridejo na površje. Strankina zavestno dihanje in prisotnost nam pomagata pri opuščanju teh blokad ter omogočita, da naše telo in srce ponovno preplavita pretočnost in svoboda.


Kaj je Amanae?

Kot rezultat potlačevanja čustev, se energija skozi življenje kopiči v našem telesu. Te blokade nastanejo, ker so bile v določenih trenutkih nekatere emocije za nas premočne, da bi si jih dovolili občutiti. To se dogaja predvsem v zgodnjem otroštvu (pa tudi drugače), ko smo se naučili, da travme, strah, jezo, žalost, sram, krivdo ter ostale neprijetne emocije potlačujemo in potiskamo v telo. Zadržujemo dih in tlačimo emocijo. Skozi čas se ta zastana emotivna energija kristalizira in občutimo fizično ali emocionalno nelagodje ter bolezen. Izgubljati začnemo veselje do življenja, radost in ljubezen.
Amanae je transformacijska terapija, ki se izvaja na telesu. Z ozaveščenim dihanjem, popolno prisotnostjo in dotikom točno določenih točk prebudimo zastano energijo in potlačena čustva ter damo telesu dovoljenje, da se teh blokad osvobodi preko občutenja, prisotnosti in diha. Terapija obide naš um, kar ima za posledico pristne spremembe na celični ravni.
Očutimo ponovno pretočnost. Ne osvobodi se samo telo ampak cela naša bit. Začutimo pretočnost v predelih telesa in življenja, kjer so pred tem prebivale naše travme in potlačene emocije. Veliko stvari smo lahko mentalno že predelali pri sebi vendar ima telo svoj spomin. In kot začarani krog nam fizična nepretočnost narekuje tudi psihično in emocionalno nepretočnost. Ponavadi se niti ne zavedamo, kaj vse nosimo na telesu in v sebi dokler nas to breme ne zapusti. Že v otroštvu smo se namreč naučili neprijetne emocije kot so strah, jeza, sram, žalost in krivda potiskati v telo, ker so bile za nas premočne. Kar nas je kot otroke reševalo, pa nas kot odrasle omejuje. Največkrat se nam to še vedno dogaja, saj se nismo naučili drugače, kot da bolečino še vedno avtomatsko tlačimo vase. Skozi čas se ta emotivna energija kristalizira in občutimo fizično ali emocionalno nelagodje ter bolezen. Ta blokirana energija nam preprečuje, da bi se kot pristni posamezniki razvijali v harmoničnem odnosu s sabo in bili sposobni občutiti lepoto, radost in ljubezen.
Da obudimo to življenjsko energijo v nas je potrebno, da se s starimi travmami in bolečino soočimo. Spustimo jih preprosto tako, da si jih dovolimo občutiti. Ni potrebno, da podoživljamo ampak da ozavestimo, občutimo in dovolimo telesu, da jih spontano izrazi ter spusti. Za tem nas končno preplavi občutek svobode in lahkotnosti.
Terapevt je v tem procesu klientu v oporo, ko s tehniko Amanae blokade priplavajo na površje, da se v njih vstopi in opusti. Spoznamo, da smo sami svoj zdravitelj. Amanae pomaga pri opuščanju starih travm in zastalih emocij, transformaciji destruktivnih vzorcev in negativnih prepričanj. Pomaga nam sprocesirati stres, strahove, žalost, sram, depresijo, krivdo, žalovanje in bolečino. Predstavlja orodje s katerim občutimo ponovno svobodo v telesu, srcu in duhu da lahko zopet začutimo radost in ljubezen v življenju.
Zaživimo polneje in delujemo iz srca ter naše resnice. Na nek način se prevzgojimo v naš svobodni resnični jaz.