Erika 11 Vsak od nas se danes spopada z vsakodnevnimi izzivi v življenju; stresom v službi ter odnosih in pomanjkanjem časa zase ter s samim seboj, kar ima za posledico splošno nezadovoljstvo, čustveno izčrpanost ter slabo fizično in psihično počutje. Kundalini joga je joga, ki je primerna za sodobnega človeka, saj ima 'orodje' s katerim vzpostavimo ravnotežje med fizičnim telesom, umom in dušo. Je dinamična in kompletna oblika vadbe, ki deluje direktno na živčni sistem, notranje organe in žlezni sistem. Primerna je za vsakogar, ženske in moške vseh starostnih skupin ter različnih psihofizičnih pripravljenosti (vadbi se lahko priključite kadarkoli). Ne samo, da redna praksa povečuje psihično in fizično fleksibilnost, vitalnost, uravnoveša hormonski sistem, jača živčni in žlezni sistem, prečiščuje telo ter zmanjšuje stres in globoko pomirja ampak tudi razvija našo intuitivnost, prebija čustvene blokade ter nas odpira za občutenje povezanosti s samim seboj, drugimi in celotnim univezumom. Ko izkusimo svojo dušo spoznamo, kdo v resnici smo in kaj je za nas v življenju res pomembno. To nam dovoljuje opuščanje omejujočih misli in navad ter da sledimo svojemu srcu v vsem, kar delamo.


Lekcije imajo vedno isto strukturo (povežemo se z uvodno mantro, ogrevanje, pranajam-dihalne vaje, krija - točno določeno sosledje vaj s specifičnim namenom, sproščanje, meditacija z mudro ali mantro, zaključimo z zaključno mantro) ampak so tematsko različno obarvane; npr. za povečanje imunskega sistema, za jetra, za pljuča, za povečanje energije in vitalnosti, za zniževanje stresa, odprtje srca, za premagovanje jeze ali strahov, za večanje samozavesti itn.. Za vadbo potrebujete blazino, vodo, odejico za sproščanje; pridite v lahkih oblačilih in 2 uri pred tem ne jejte večjih obrokov.


'Največji napredek v življenju je, ko spoznaš tvoje omejitve in imaš pogum, da jih ovržeš' - Yogi Bhajan
'If you don't go within, you go without' - Yogi Bhajan

 

Vtisi vadečih:

Lahko rečem, da me je joga poklicala, ko sem iskala način kako premagati vsakdanje pritiske in povečati vero vase. Najbolj me je presenetila in navdušila  moč nadzorovanega dihanja, pomaga mi pri umirjanju, premagovanju nespečnosti in proti bolečinam. Predvsem pa je vadba joge čas, ki si ga podarim v skrbi za dobro počutje, pa še prebijem ga prijetni družbi enako čutečih. Joga je dvignila kvaliteto mojega življenja. 
Taša, 45 let


Po jogi se počutim razgibano zunaj in znotraj. Ne pravim, da vadba ni naporna; je pa tako dober občutek, ko premagaš čustvene blokade, ki so pogosto razlog za bolečino. . . To ni samo masaža mišic, temveč vseh notranjih organov. Toplo priporočam.

Neva, 60 let


Mene osebno joga pomirja. Počutim se manj živčnega-napetega, hkrati pa me napolni tudi z energijo.

Jure


Kundalini jogo sem odkrila šele pred enim letom. Všeč mi je petje manter na začetku in na koncu vadbe. Položaji mi bolj ustrezajo, kot pri “običajni” jogi, kjer so mi težave s križem preprečevale izvajanje več položajev. Vsekakor priporočam.

Andreja, 38 let


Enkratno in izjemno doživetje.

Klavdija


Lepo je ob sobotah zjutraj začeti dan z jogo. Joga mi pomeni raziskovanje in spoznavanje sebe, potovanje vase. Daje mi energijo in me obenem umirja. Učinki vadbe joge so pozitivni in dolgoročni.

Boža


Zelo rada prihajam na vaje kundalini joge, kjer se lahko res sprostim in odklopim. Vaje mi dajejo moč in vitalnost. Kadar čez poletje vaj ni, mi prav manjkajo in jeseni komaj čakam, da nas Erika spet pokliče. Prav rada se udeležujem joge pri njej, saj vaje lepo vodi in ustvarja zelo sproščeno vzdušje. Všeč mi je, ker so vaje ravno prave, da se razgibam, povežem s svojim telesom in preko meditacije s svojim notranjim jazom.

Helena, 41 let